jump to navigation

iPhone, “trucs” i manuals 5 Agost, 2008

Posted by tonibenitez in Apple, iPhone, red.
Tags: , ,
trackback

Hola a tothom.

Doncs sí, ja tinc l’iPhone. Però no, aquest no serà el motiu per aquest post. En realitat, tampoc és cap notícia, tot i que potser escric quelcom de com m’he fat amb un 1ª generació més endavant.

Volia parlar de les primeres experiències, de com de senzill ha sigut fer les primeres passes amb ell.

És veritat que durant aquest últim any, un 80% o 90% (tirant pel cap baix) dels podcasts, screencasts o posts que segeuixo han parlat de l’aparell. He mirat repetidament la web d’Apple i fins i tot n’he tingut algun a les mans en més d’una ocasió. Així, no és d’extranyar que als pocs minuts de tenir l’iPhone fora de la seva capsa fos capaç de fer un pwange en tota regla (això, sí, seguint el tutorial de Appsmac) i també patint un petit ensurt…arreclat amb una mica de paciència i seny.

Ara bé, jo sóc un maniatic dels manuals. Que hi farem… M’encanten. Els miro, els llegeixo, quan son on-line els imprimeixo…I sí, ja sé que amb l’iPhone, com amb la resta de productes d’Apple no és necessari. Són tant intuitius que l’aprenentatge es fa usant-los. Però sempre es pot apendre quelcom, i em vaig descarregar el manual oficial de l’iPhone de la web d’Apple.

I és clar, la primera lectura ràpida no m’ha decepcionat. He descobert alguna funcionalitat que desconeixia. Encara que per ser honest, hauria de dir que d’algunes ja n’estava al corrent. Que vull dir? Doncs que durant tot aquest temps molts a la blogosfera s’han dedicat a publicar posts donant a conèixer alguna característica o funcionalitat del telèfon com si es tractés d’una descoberta màgica, fruit de la seva experiència, les seves grans dosis d’investigació, etc. etc. I en alguns casos no dubto que hagi estat així. Tots sabem que moltes de les funcionalitats dels productes Mac no están documentades i sovint són els usuaris més avançats qui són capaços de descobrir-les. Ara bé, pot ser ens convindria a tots ser una mica més húmils i llegir el que els fabricants proporcionen amb els seus productes (ja que ho paguem, millor que en treiem profit, no?). Funcionalitats com la de desplaçar-se a la part superior d’una llista fent tap a la barra superior, o intercanviar teclats mentres s’escriu presionant la tecla del globus terraqui (per citar-ne només dues) són característiques documentades al manual però comentades per molta gent com troballes d’arqueoleg.

Us desitjo una bona lectura. Ah, i no és cap crítica als que fan això, al contrari, els haig d’estar agraït. Però citar la font no ens fa pitjors usuaris.

Fins aviat,

Toni B

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: