jump to navigation

Apple Product Placement : Sex and the City, the movie 29 Juny, 2008

Posted by tonibenitez in Apple.
trackback

Hola a tots,

Ahir vaig anar al cinema a veure la pel·lícula Sex and the City (o Sexe a Nova York) com s’ha traduït per aquí. I no, no us faré una crítica sobre la cinta. Les que he pogut llegir són molt variades, per no dir contrariament oposades. Des de qui la deixa per terra a qui la troba insuperable. Però no seré jo qui opini, i la vostra opinió dependrá molt de si sou fans de la sèrie o no (jo ho era…).

En canvi, si que us parlaré del Product Placement dels productes de Apple. Ja sabem que els productes d’Apple es poden veure a moltes pel·lícules i series de TV pel seu disseny, característiques, etc. però segurament a Sex and the City es troba en un ambient ideal. Com es comenta a l’inici de la pel·lícula, a Nova York es pot arribar per dues L: “Labels i Love” (marques i amor) i es dintre del primer segment a on s’enquadra Apple perfectament.

Son varis els productes d’Apple que es poden veure, encara que és curiós que només els facin servir dues de les protagonistes, bé, en concret la protagonista principal, Carrie Bradshaw (interpretada per Sarah Jessica Parker) i Samantha Jones (Kim Cattral).

Carrie és escriptora i fa servir dos Macs. La seva eina principal de treball és un Powerbook G4 de 15″. També se la pot veure amb un iBook G3 (clamshell) en algun fotograma extret de la sèrie televisiva. És curiós que en aquest model la poma quedés a l’inrevés quan s’obria el portàtil, error que es va subsanar després.

Aquest PWB G4 está una mica atrotinat i és curiós com Apple (si realment es tracta d’un product placement aprovat) no hagi suminstrat a la protagonista un model més actual. Sobre tot tenint en compte que Carrie és una “shopalcoholic” i una “fashion victim”. Inclús crec que encara té instal·lat Tiger…Sincerament, crec que donat el perfil de la actriu, un Macbook Pro o inclús un Macbook Air haguessin estat més a l’alçada. Encara que potser quan es van rodar la pel·lícula el MBA encara no estava disponible…

El PWB es veu sovint en acció, sobre tot amb el programa Mail. Els missatges entre Carrie i el seu promés en són la causa.

Ara bé, la estrella de la pel·licula, si parlem dels productes d’Apple és clar, és l’iPhone de Samantha. El fa servir constantment. Sobre tot, en una sessió fotogràfica per Vogue a on Carrie fa de model.  Samantha es dedica a fer fotografies del back stage, de Carrie, etc i a ensenyar-les a tothom i inclús enviar-les per mail a Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) que fa servir una Blackberry. Al despatx de Samantha a Los Angeles es pot veure de passada una pantalla Apple Cinema Display, un teclat dels blancs i un ratolí Mighty Mouse. Tot molt cool…

Però sens dubte, la aparició estel·lar queda reservada per la escena de la boda. (No, no desvetllaré cap secret…tranquils!). Evidentment Carrie no duu a sobre el seu mòbil i demana un altre per parlar amb el seu promés, que encara no ha arribat al lloc de l’esdeveniment. Samantha li dóna el seu iPhone i es veu un primer pla de l’aparell amb totes les icones de la pantalla d’inici. Carrie, que està una mica nerviosa per tot el que está passant, li respón “Em podeu dónar un altre, un de normal, que aquest no sé com funciona!” (cita aproximada…).

Amb aquesta escena queda de manifest que l’iPhone está destinat a gent amb un cert nivell cultural tecnològic i Carrie es pot veure durant tota la cinta que no és una usuaria avançada.

Fins aviat,

Toni B

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: